AKTIVNI ČLANI

LEO klub Nova Gorica

Neža Grillo, predsednica – “LEO klubu sem se pridružila z namenom pomoči pri izvedbi akcije letovanja socialno ogroženih otrok v Trenti, saj sem po izobrazbi pedagog. Kmalu sem spoznala, da se vizija Leo kluba sklada z mojo vizijo in tako sem postala članica. Kot pravi Dalaj Lama: »Z razvijanjem občutka odgovornosti do drugih lahko začnemo razvijati prijaznejši, sočutnejši svet, o katerem vsi sanjamo.«  V letu 2017/2018 prevzemam tudi nalogo tajnika kluba. Članica Leo kluba Nova Gorica od leta 2017.”

Aljaž Pajntar, podpredsenik – “LEO klubu sem se po povabilu pridružil leta 2014. V leonističnem letu 2015/16 sem bil zakladnik LEO kluba, v letu 2016/17 pa sem prevzel mesto predsednika in skupaj z levčki v dveh predsedniških mandatih postavil klub na novo pot. Obudili smo nekaj starih akcij in pripravili nove. Ponosen sem na Aktivne počitnice v Trenti, s katerimi aktivno uresničujemo naše poslanstvo. Upam in stremim k temu, da bomo v prihodnjih letih delovali še boljše.”

Sebastijan Furlani, tajnik

Nejc Jelen, zakladnik – “Sem iz Nove Gorice, a večino časa preživljam v Ljubljani, kjer študiram strojništvo. Inženir strojništva je poklic, ki združuje delo in razmišljanje, kar je potrebno pri organizaciji in izvedbi akcij. LEO klubu sem se pridružil v leta 2018, a pri akcijah sodeloval že prej.

Jan Erik Peršolja – “Prihajam iz Šmartnega, geografskega središča Goriških brd. Študiram mednarodno ekonomijo ter management na univerzi Bocconi v Milanu. Včlanjen sem v dve študentski asociaciji s področja ekonomije in financ. V Milanu je moj edini hobi tek, ko se vrnem domov pa najbolj uživam ob delu v vinogradih. Član LEO kluba sem od leta 2012.”

Nina Bizjak

 


LEO klub Vogrsko

Neja Vičič, predsednica – “Sem hči člana Lions kluba Vogrsko, zato sem od nekdaj vedela tudi za LEO klub. Za včlanitev sem se odločila letos, po tem, ko sem se udeležila mednarodne izmenjave mladih, ki jo organizira Lions klub. Srečala sem se  z mnogimi člani LEO klubov s celega sveta, ki so me navdihnili za včlanitev.”

Nataša Rode, podpredsednica

Matevž Koren, tajnik – “Če zavrtim čas nazaj, se moje srečanje z levom začne ob osnovnošolskem natečaju Plakat miru. Sledila so, z vipavsko burjo prevetrena leta odraščanja, spletanja novih poznanstev in prijateljstev. Leo klubu Vogrsko sem se z veseljem pridružil na pobudo moje dobre prijateljice in bivše predsednice Leo kluba Vogrsko, Ane Stergulc. Klubu sem naprej pomagal pri dogodkih in akcijah v leonističnem letu 2017/18, v letu 2018/19 pa sem postal tudi član, ter tajnik kluba. Za ekipo Leo kluba Vogrsko lahko rečem … ko ima ekipa, katere član si, uglašene strune, je vsak dogodek ali dobrodelna akcija, ki jo organiziramo zagotovljeno uspešna. Na teh bomo skupaj gradili še naprej!”

Ana Stergulc, zakladnik – “Z LEO klub sem se prvič srečala na predstavitvi le-tega leta 2012 in se tudi takoj udeležila sestanka in se začela vpeljevati v delovanje kluba.
Sprva sem bila edina, ki je bila mlajša in obiskovala srednjo šolo in se zato zadrževala v ozadju. Leta 2014 smo pridobili več podmladka tako da je klub deloval bolj povezano in homogeno. V letošnjem leonističnem letu 2016/17 sem prevzela vodenje in postala predsednica LEO kluba Vogrsko. V letošnjem letu smo si zadali cilj biti aktivnejši in organizirati več akcij in zaenkrat nas pot vodi do uresničitve. Vsekakor se bomo trudili tudi v prihodnje in veselimo se srečanja z vami na prihajajočih akcijah.”

Blaž Winkler – Leo klubu Vogrsko sem neformalno pomagal že več let, leta 2018 pa sm postal tudi polnopravni član. Veseli me, da je naša akcija Trenta, s katero peljemo skupino otrok iz socialno ogroženih družin na letovanje, postala vzor za vse klube distrikta. Večina me pozna kot zelo aktivnega gorskega kolesarja, zadnja leta pa sem se kot mladi raziskovalec na Univerzi v Novi Gorici ukvarjal z računalniškimi simulacijami lastnosti materialov.

Julija Rupnik – “Članica LEO kluba Vogrsko sem postala leta 2012, preko akcij sem opazila kako lahko z malenkostjo in svojim časom polepšamo dneve ostalim. Čeprav je današnji svet hiter in prenasičen je sreča še vedno skrita v majhnih stvareh.”

Anej Hvala

Tine Orel