NAŠE AKCIJE

Poleg spodaj naštetih akcij, ki se jih trudimo izvajati po svojih najboljših močeh v vsakem leonističnem letu, imamo tudi druge, manjše akcije, katere so lahko prav tako samostojne ali pa z njimi financiramo ostale, večje projekte.

1. ZLATI OREH

Že nekaj let v sodelovanju z gimnazijo organiziramo dobrodelno prireditev Zlati oreh, ki se odvije v začetku decembra. Vzporedno z glasbeno prireditvijo poteka tudi dobrodelni bazar, kjer lahko v zameno za prostovoljni prispevek dobite adventne venčke, pecivo ter razno razne umetnine. Izkupiček od prodaje vstopnic in prostovolnjih prispevkov je v celoti namenjen v dobrodelni sklad gimnazije Nova Gorica “Zlati oreh”.

2. DAN NA PEDIATRIJI

V decembru se levčki odpravimo na pediatrični oddelek Splošne bolnišnice “dr. Franca Derganca” Nova Gorica, kjer z otroki izdelujemo novoletne voščilnice. Odzivi, ki jih prejmemo s strani staršev in strokovnih delavcev bolnišnice so zelo vzpodbudni, zato se tja odpravimo s še večjim veseljem.

3. KOŠARICA DOBRODELNOSTI

Akcija se odvija meseca decembra, ko zbiramo hrano, pijačo in pripomočke za osebno higieno v novogoriških nakupovalnih središčih. Zbrano razvrstimo v pakete, ki jih kasneje razdelimo med družine v socialne stiski.

4. POMLADNI KONCERT

Spomladi se predamo prijetnim ritmom glasbe slovenskih avtorjev in lokalnih glasbenih skupin. Z zbranimi sredstvi financiramo večje akcije (npr. Letovanje v Trenti), v primeru naravnih katastrof ali drugih nepredvidljivih dogodkov pa lahko sredstva namenimo tudi reševanju posledic le-teh.

5. DOBRODELNA PREDSTAVA

K sodelovanju z veseljem povabimo dijake dramsko-gledališke gimnazije, ki v skladu z učnim načrtom pripravijo gledališko predstavo, ki jo uprizorijo tudi za naša LEO kluba. Praviloma prireditev organiziramo v začetku poletja.

6. LETOVANJE ZA OTROKE V TRENTI

V leonističnem letu 2016/17 smo levčki oblikovali nekaj novih akcij. Ena izmed teh je tudi julijsko letovanje za otroke v Trenti. V sodelovanju z Medobčinskim društvom prijateljev mladine za Goriško peljemo otroke v Trento na brezskrbne počitnice.

Poučimo se o varovanju in preživetju v naravi, igramo se z žogo in vodnimi balončki. Imamo pa tudi likovno, gledališko in glasbeno delavnico, kjer pripravimo prapor in himno počitnic.

Nastanjeni smo v domu “Triglavska roža”, ki se nahaja v samem centru Trente.